Menu
Your Cart

Hulladékkezelés

A hulladékká vált elektromos, elektronikus termék kommunális hulladéktól elkülönítetten gyűjtendő, települési hulladékként nem ártalmatlanítható! Világítástechnikai termékek esetében a termékkel együtt használt fénycsövek tartalmazhatnak veszélyes hulladéknak minősülő higanyt és fényporokat, melyek a környezetre és az emberi egészségre káros hatást gyakorolhatnak, amennyiben a berendezést nem a vonatkozó környezetvédelmi előírásoknak megfelelően használják, működtetik. A higany veszélyessége abból ered, hogy a környezeti hőmérsékleten párolog és gőzeinek belélegzése káros az egészségre. A különböző fényporok pedig a környezetbe kijutva környezetkárosító hatással bírnak. Ezért vigyázzunk, a különböző fénycsöveket és lámpákat NE törjük össze, kérjük Önöket, hogy azokat a kijelölt gyűjtőkbe helyezzék! Villamossági szaküzletünk vállalja ezek begyüjtését. Egyes termékek alkáli, vagy Ni-MH elemeket tartalmazhatnak.

A termékek hulladékká válásakor ezeket a használati útmutatóban meghatározott módon távolítsuk el, és kizárólag az erre kijelölt gyűjtőkbe dobjuk! Az elemekben található savak, nehéz és egyéb fémek környezetbe való kijutása környezet és egészségkárosító hatású. Magyarországi elektronikai berendezés forgalmazójaként - villamossági boltunk - a hulladékkezelési kötelezettségünket a 197/2014 (VIII.1.) kormányrendelet 9.§(1)b) és (2)b) pontjai alapján a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, közvetítő szervezetre, az ELECTRO-COORD Magyarország Nonprofit Kft-re ruháztuk át. A keletkező elektronikus hulladékot az ELECTRO-COORD Magyarország Nonprofit Kft. elkülönítetten gyűjti egy visszavételi és begyűjtési rendszer keretében. Ezen termékek vagy ehhez hasonló jellegű és funkciójú használt vagy hulladékká vált más termékek a forgalmazás helyén, a Villamossági Szaküzletünkben térítésmentesen átadhatóak. Forgalmazóként, a 12.§ (1)-(5) Korm. rendelet bekezdése szerinti kötelezettségeink teljesítésével kapcsolatban felmerült költségeket viseljük és erre garanciát vállalunk.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelmi tájékoztató